Aankomsttijden Malaga Airport

Een aankomst op Malaga Airport is de meest gekozen optie wanneer je aan de Costa del Sol verblijft. Op onderstaande schema vind u alle aankomsttijden Malaga Airport (airport codes van IATA: AGP en ICAO: LEMG) van voor zowel de binnenlandse als internationale vluchten:

Een aankomsttijd komt het meest voor rond het middaguur. Na de aankomst op Malaga Airport (Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol) loopt u huit et vliegtuig richting de aankomsthal. Het maakt niet uit of uw koffer in het vliegtuigruim is geladen en dat u deze moet ophalen of niet, je loopt sowieso door de hal van aankomst. Het aankomstgebied bevindt zich in terminal 3. Er zijn nog steeds enkele binnenlandse vluchten die landen in de oude terminal 2, die op een paar minuten lopen van de T3 ligt. Het is goed bewegwijzerd en kan gemakkelijk worden bereikt door liften en roltrappen.

De terminals T2 en T3 zijn allebei in hetzelfde gebouw. Komt u van een Schengenland dan is de extra controle niet nodig en loop je via T3. Je zal vanzelf uitkomen bij de bagage hal om uw koffer op te halen na aankomst. Daarna loop je door de douane en kan je de reis verder vervolgen naar je eindbestemming. Veel toeristen kiezen ervoor om naar de badplaatsen Marbella of Torremolinos te gaan voor een zonvakantie. De stad van Malaga is ook populair en wordt vaak bezocht als city trip.

De meeste aankomsten zijn van de luchtvaartmaatschappijen Vueling en Ryanair. Bij elkaar hebben ze een marktaandeel van 45 procent van alle passagiers die een aankomst op de luchthaven van Malaga hadden. Niet alleen de route van en naar Amsterdam Schiphol is populair maar ook vanuit Londen, Frankfurt, Brussel en de Scandinavische landen. Voor de binnenlandse vluchten gaan de meeste vluchten naar Barcelona en Madrid.

De bovenstaande aankomsttijden op vliegveld Malaga in Spanje zijn actueel.

malaga aankomst delta airlines vliegtuig

Nieuws:

  • 2022: De maatschappij Easyjet wil de pandemie volledig achter zich later en biedt net zoveel vliegtuigstoelen aan als in 2019. Voornamelijk de Britse toeristen moeten weer terugkeren naar het zuiden van Spanje. Er worden 17 bestemmingen aangeboden vanuit Malaga Airport met enkele nieuwe routes zoals Edinburgh, Londen Southend en de Deense stad Kopenhagen.
  • 2020: er zijn nog altijd aankomsten op het vliegveld. Een enkele aankomst is omgeleid vanwege het slechte weer.
  • 2019: Geen aankomsten meer bij Malaga Airport vanuit JFK airport in New York. Er waren alleen aankomsttijden in de zomer van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines. Geen goed nieuws dus voor het toerisme aan de Costa del Sol. Delta zal nog wel vliegen naar Barcelona en Madrid in Spanje maar dus geen aankomst in Malaga.

Sponsors:

Een aankomst in Malaga is meestal vanzelfsprekend met het vliegtuig vanuit Nederland. Echter, je kan ook met de trein naar Malaga. Je kan met Interrail door heel Europa reizen met de trein. Je zal eerst met de trein naar Parijs reizen met de Thalys om vervolgens naar Barcelona te gaan met de TGV. Daarna reis je door naar Madrid en door naar Malaga met de trein.

Scroll naar boven